DSC_5033-2copy

Wendy

Dog
Naša prva ženka na blogu ulazi elegantnim hodom i osvaja pasminom koja se rijetko viđa. Lijepa je na mamu, još je mala, godinu i mjesec stara, uči se šetati gradskim nogostupima i obožava svoje plišance. Zove se Wendy i shar pei je vlasnice Petre Pavlović.

 

 

Kako smo se uspjeli uvjeriti do sada, teško odolijevamo kad jednom vidimo te slatke štence. Tako kreće i ova priča. Obitelj Pavlović veliki je fan shar pea jer su prvog imali čak prije desetak godina. Vito ih je uveseljavao 8 i pol godina, dok nije došao onaj tužni trenutak rastanka. Petra nam objašnjava kako je poslije toga slijedilo premišljanje za novog ljubimca. No kako to obično biva, slučajno ili ne, nađe se znak za pravu odluku.

 

 

 

„Odlaskom na njuškalo iz čistog nemira ugledala sam dvije malene preslatke pufle koje su izrazito ličile Viti. Pala je odluka da uzmemo dečkića no nakon poziva uslijedilo je razočaranje čim smo saznali da je prodan dva dana prije našeg poziva.“

 

 

No ni to nije spriječilo onaj pozitivan nemir koji govori da ne odustajemo. Ostala je ženka crne boje, sestra kupljenog šteneta. Obitelj se u Karlovac uputila da razgledaju ženku, a vratili su se s njom u naručju. Sve dileme za ime riješene su jednostavnim receptom – lijepa kao mama, neka sa i zove kao mama!

 

 

Wendy je s nepunih dva mjeseca okrunjena u obitelji. Postala je princeza u kraljevskom domu punom pažnje i njege. Ima svoje plišane igračke koje izgnjavi i razbaca po sobi, umiljata je, vesela i zaigrana, ujutro na stepenicama dočeka svakog ukućanina posebno, često se kupa i četka, a iako ima krevetac, draža joj je fotelja u kojoj odmara i po danu i po noći.

 

 

 

 

No shar pei imaju karakteristike koje i zahtijevaju veliku pažnju. Petra nam objašnjava početna iskustva:
„Prvi koraci bili su teži, ali pažljivi zbog njezine nemogućnosti procjene visine nogostupa zbog kože koja joj je padala preko očiju, no kako je rasla i razvijala se, sve je više počela uživati u šetnjama i normalno vidjeti sve što je okružuje.“

 

 

 

Wendy nažalost ima i dosta veterinarskog iskustva – česti pregledi, injekcije, vađenja krvi. Petra naglašava kako je važna kvalitetna prehrana koja nije slana i štetna za pse, a i dovoljno majčinog mlijeka prvih mjeseci.

 

 

Prema drugim psima, Wendy i nije toliko druželjubiva. Naizgled poziva na igru, ali često samo uhvati priliku da dirigira i bude glavna. Kako i ne bi, kad je tako posebna i privlačna!

 

 

 

STORY: Karolina Z.
PHOTO: Tea Dalić

 

Please follow and like us:
0
Previous
Izbor za “Naj pesa Pešče”
Next
Mini

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+
http://dogsphotostory.com/2014/10/24/wendy-2/">
dogc3

Oni koji nemaju psa mogu napokon otkriti kako to pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, a oni koji imaju, mogu se poistovjetiti sa svim radostima i
anegdotama tog prijateljstva.

postt
mreze

Vau vau!
Ako želite prvi saznati i pročitati fotopriču o novom peseku, preplatite se na naš newsletter.

* obavezno polje
suradnici2