DSC_6585-4copy

Mini

Dog
Maltezerica Mini je sa svojih dvije godine prošetala Sljemenskim stazama, osvajala nagrade, a uz to stigne se i naspavati do podne, skriti čarape, obući hoodicu, igrati se s djecom te spremiti svog medvjedića i polizati ga prije spavanja. Osim što je u odličnoj formi, vješto se služi svojim okicama i glasom kako bi izmamila koji keksić.

 

 

Za vlasnicu Anu Mariju datum 5. svibnja ima veliko značenje. Na taj dan došla je na svijet pudlica koju je obitelj Svrtan imala prije Mini. Nakon godina i godina ljubavi i brige, primorani na tešku odluku uspavljivanja, tata obitelji nije više htio imati ljubimca. Ustrajne žene omekšali su tatu i 5. svibnja krenuli prema Krapini gdje ih je dočekala hrpa naguranih štenaca. Kad se Ana Marija vratila po ogrlicu i vodilicu, jedno je štene krenulo za njom i više nije bilo dvojbi. Mini je bila njihova.

 

 

Doma ju je dočekao plišani medo koji je nakon godina gnjavljenja, danas ofucan. To ne sprečava Mini da ga svaku večer odnese u krevetić i poliže prije spavanja. Uz medu, obitelj Svrtan ima i bijelog kunića, prvog Mininog prijatelja. Kunić, lijen i u poznim godinama, nije mogao održati tempo trčanja pa ga je Mini navlačila za uši.

 

 

Za razliku od naših ostalih priča, u ovoj pas ne žvače cipele i papuče, nego samo skriva čarape. Mini prati ne bi li koja neprimjetno pala na pod da bi ju uzela i sakrila od ukućana. Keksići tajanstveno nestaju na isti način kako bi onda dobila i drugi i treći. Kada se poslasti svim zalihama, skače, gunđa i umiljato čeka ispred ormara za slatkiše.

 

 

 

Oko 11 sati navečer, nakon gledanja televizije, Mini ide spavati. Namjesti se na leđa, nasloni glavu na jastuk i pokrije se poplunom. Ne voli rana buđenja prije 1 popodne. Da spomenemo samo Minino mrsko lice televizije. To je konj. Vlasnica kaže da neobjašnjivo počne lajati kada ga vidi na ekranu. Na isti način poprati i sve zločeste likove u serijama.

 

 

Ana Marija nam je ispričala anegdotu, dok je neko vrijeme bila na putu:
Kad sam bila u Kanadi i kad sam se javljala svojima preko Skypa, Mini se jako razveselila kad me vidjela na ekranu! Gledala je iza ekrana i nije joj bilo jasno gdje sam ja. Otrčala je u moju sobu vidjet jesam li došla. Nakon nekoliko poziva, naučila je kako se čuje da zvoni Skype pa  kad zazvoni, veseli se i laje jer zna da će me opet vidjeti.“

 

 
 

 

 

 

 

Dobro, opisali smo Minine navike ‘za po doma’, ali što je sa Sljemenom, natjecanjem i oblačenjem hoodice? Ana Marija zimu provodi skijajući, što ne može proći ni bez Mininog sudjelovanja. Ona trči uz rub staze za vlasnicom i vozi se žičarom. Od 2012. ide na natjecanja „Najpesa Pešče“ u kojima je dva puta osvojila prvo mjesto i jedanput drugo.

 

 

Mini je prva otvorila novu kategoriju u našim pričama. Najdraži odjevni predmeti! Tako Mini ne voli zimski kaputić. Kad joj se obuče, ne želi se ni pomaknuti s vrata. Uživa kad joj se govori da je lijepa u vestici ili hoodicu pa je onda ponosno spremna za izlazak. Šetnja ne prolazi ni bez neke složene frizurice. Razveseli se djeci i malim bijelim pesekima sličnima sebi.

 

 

 

I da, ako ćete se slučajno voziti nekad s maltezerom u autu, probajte otvoriti prozor jer se naša Mini ne miče iz naručja uživajući u vjetru koji vijori njenom frizuricom.

 

 

 

STORY: Karolina Z.
PHOTO: Tea Dalić

 

Please follow and like us:
0
Previous
Wendy
Next
Vau vikend

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+
http://dogsphotostory.com/2014/11/09/mini-2/">
dogc3

Oni koji nemaju psa mogu napokon otkriti kako to pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, a oni koji imaju, mogu se poistovjetiti sa svim radostima i
anegdotama tog prijateljstva.

postt
mreze

Vau vau!
Ako želite prvi saznati i pročitati fotopriču o novom peseku, preplatite se na naš newsletter.

* obavezno polje
suradnici2