TEA_2858-2c

Flek

Dog

Flek je jedan poseban pas. Flek je jedan poseban pas jer ima posebnog vlasnika. Ivan „Gašo“ Gašparović poseban je vlasnik jer već skoro dvije godine okuplja više od 11.000 ljubitelja ovih slatkih četveronožaca. Kako je to moguće? Ovako ide priča.

 

TEA_2782

 

Da Flek nije upoznao Gašu jednog dana u naselju Brdovec pored Zaprešića, možda bi među seoskim okućnicama pronašao neki drugi dom. No Gašo i njegova djevojka uzeli su malu lutalicu od pola godine, punu krpelja i prljavštine, te odvezli u Zagreb. Veterinar je napravio svoj posao i Flek je bio čist, zdrav i spreman pružiti svojem dotada nesretnom životu drugu priliku.

 

TEA_3040c

 

Gašina djevojka imala je svojeg peseka, a Gašin Flek kao prvi pas ljubimac uživao je u punoj pažnji. Vlasnikovo umijeće fotografiranja odmah je prihvatio i predao se poziranju. Na Facebooku je bio omiljen. Redali su se lajkovi i komentari. Gašina fascinacija djevojci je prvo bila u najmanju ruku neobična, no Fleka je upravo popularnost na Facebooku spasila od još jednog lutanja.

 

TEA_2905-4c

 

Zbog novogodišnjih petardi koje traumatiziraju pse, a opasne su po ljude i životinje, Flek je pobjegao i netragom nestao. Pronađen je pomoću podijeljenih fotografija i dobrih ljudi. Potaknut svakodnevnom potrebom za takvom zajednicom, Gašo je napravio Facebook grupu pod nazivom „ZAKAJ VOLIM PESE“ kako bi bilo još više priča sretnog završetka.

 

TEA_2812-2

 

Tako zahvaljujući Fleku, Gašo danas ima najboljeg prijatelja i još tisuće virtualnih koji svakim danom ovo malo područje čine boljim mjestom za život naših ljubimaca. Grupa osnovana lipnju 2014. godine danas broji 11.133 korisnika. Članovi grupe razmjenjuju iskustva i savjete te dijele oglase izgubljenih i traže vlasnike pronađenih pasa. Dobre duše udružuju se kako bi humanitarno djelovali, organizirajući volontere ili prikupljajući hranu za azile.
TEA_2858-2

 

Za to vrijeme Flek je već postao kvartovski frajer. Slobodno šeta ulicama inateći se komunalnim redarima. U početku je uživao u običnim komadićima kruha koje je otimao golubovima, a sada izabire najfinije sendviče stručno vadeći samo ukusnu šniclu ili kobasicu. Juri mace upadajući u svaku lokvu vode, a nije zaboravio ni svoje djetinjstvo u Brdovcu jer najveseliji je kad zađe u guste šume. I još samo nešto, ali psttt!

 

TEA_3001

TEA_2912

 

Flek je nepopravljivi romantik. Toliko voli jednu kujicu da poludi pri samom spomenu njezinog imena. Mi smo mu obećali da nećemo odati to tajno ime. Neka bude zauvijek samo njegova!

 

TEA_2910-2

TEA_2971

 

Napisala: Karolina Z.
Fotografije: Tea Dalić

Please follow and like us:
0
Previous
Vau vikend
Next
Pixie

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+
http://dogsphotostory.com/2016/05/01/flek/">
dogc3

Oni koji nemaju psa mogu napokon otkriti kako to pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, a oni koji imaju, mogu se poistovjetiti sa svim radostima i
anegdotama tog prijateljstva.

postt
mreze

Vau vau!
Ako želite prvi saznati i pročitati fotopriču o novom peseku, preplatite se na naš newsletter.

* obavezno polje
suradnici2