TEA_1391c

Pixie

Dog

Ako itko još sumnja u neizmjernu radost i pita kako ova divna stvorenja mogu uzvratiti ljubav, neka nastavi čitati Antonelinu priču u kojoj nam otkriva kako je, pored ribica, papiga, kornjača i različitih vrsta glodavaca, došla do još jednog ljubimca!

 

TEA_1396

 

Kada biste prije godinu dana pitali Antonelu kojeg bi psa htjela imati, uvjereno bi odgovorila engleskog bulldoga. Čistokrvnog i divnog psa za kojim bi se okretali i divili. Antonelina mala Pixie nije nimalo nalik tom popularnom zgužvancu iz Ujedinjenog Kraljevstva, već je neodređena mješanka Jack Russell terijera iz Dumovca, skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba.

 

TEA_1444

 

Jedan je oglas naveo Antonelu da promijeni mišljenje, a malu Pixie doveo jedan korak bliže novom domu. Hrvatska udruga zaštitnika životinja Noina arka tražila je volontere za prihvatilište u kojem su peseki svi do reda mješanci! Svakodnevno upoznavanje i briga za ostavljene i ranjene pse probudila je u našoj vlasnici toliku ljubav i sažaljenje da ih je najradije htjela sve ponijeti doma!

 

TEA_1458

 

Kad već nije mogla sve, odlučila se barem za jednog peseka srednje veličine zbog moguće netrpeljivosti s drugim kućnim ljubimcem o čemu će nam nešto više reći Pixie. Antonela je marljivo tražila svoju novu ljubav koju je među svim azilima pronašla u Dumovcu pod imenom Domka.

 

TEA_1352

 

Pixie je tako nedavno svoju prvu godinu već proslavila u toplom domu u kojem, osim članova obitelji, stanuje i još jedna neobična, krznena životinja velikih ušiju. Tada četveromjesečna Pixie neugodno se iznenadila da sobu i pažnju mora dijeliti ni više ni manje nego sa zecom. Josa, Joe, Josip ili kako god se zove taj zec – zasigurno je Pixie mislila – neće oduzeti moju tek prisvojenu obitelj.

 

TEA_1474

TEA_1484

 

Tako se Josa u početku durio i protestirao, dok konačno nije pružio šapu maloj Pixie u znak pomirenja. Za sada prijateljstvo lijepo napreduje, a dijele čak i poslastice poput jabuka i bućinih sjemenki.

 

TEA_1451

 

Naša princeza uvijek čeka kratko maženje po trbuhu prije nego što otrči na igru s drugim psima. Kako su u susjedstvu svi veći od nje, ona ih samo pokušava dostići, dok se slučajno ne spotakne i zaredom napravi nekoliko salta. Pixie zna da je ipak negdje glavna. Kada se uplaši od laveža, uputi se u svoj stan odakle junački s prozora laje i reži na svoje pse susjede koji su je taj dan naljutili.

 

TEA_1345

TEA_1434


Napisala: Karolina Z.
Fotografije: Tea Dalić

Please follow and like us:
0
Previous
Flek
Next
Nima

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+
http://dogsphotostory.com/2016/05/08/pixie/">
dogc3

Oni koji nemaju psa mogu napokon otkriti kako to pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, a oni koji imaju, mogu se poistovjetiti sa svim radostima i
anegdotama tog prijateljstva.

postt
mreze

Vau vau!
Ako želite prvi saznati i pročitati fotopriču o novom peseku, preplatite se na naš newsletter.

* obavezno polje
suradnici2