TEA_7077-2mini

Nima

Dog

Psi kao „mali ljudi“, little kisser, tibetanski terijer koji zapravo to nije? Upoznajte Nimu, samo jednog od čak tri psa koja posjeduje naša vlasnica Tea! Da odmah razjasnimo, napomenula nam je, naziv „terijer“ tim je pasminama dan samo zbog veličine, no oni su karakterno pravi psi tibetanci – za pratnju, čuvanje i nježnosti koje Nima posebno voli razmjenjivati prije nego što se uspava u toplom krevetu.

TEA_6923-2

 

Tea je prvo odrasla s Medom, danas šesnaestogodišnjim ljubimcem u godinama koji je pomalo nalikovao na tibetanca. Potom je u njen život ušao pravi tibetanski terijer nazvan izvornim imenom Tao. Kolika je ljubav prema toj pasmini i kinologiji općenito, pokazuje Teina jednostavna premisa – „To je moj životni poziv!“ i „Moja je želja kuća puna tibetanaca!“ Tako je došla i Nima, sada šesnaestomjesečna mezimica koja pored svoja dva cimera jasno pokazuje tko je doma šefica!

 

TEA_6935-3

TEA_6928-2

 

Nima nije bila jedna od onih nespretnih štenaca koji vlasnika prate na svakom koraku, dok još ne izvježbaju penjanje na sve visine stolova, fotelja, kauča ili kreveta. Mogli bismo reći da Nima gotovo posjeduje supermoć! Naime, od kada je ušla u svoj novi dom, Nima takvom lakoćom skače svojoj vlasnici u krevet da je time započela svoj ritual. Obavezno kada Tea odluči leći, Nima ju prvo svu pregazi, izgnjavi, izljubi pa se spusti pokraj nogu, uz pokoji još slatki obilazak i pusu.

 

TEA_7071-2

TEA_7066-2

 

Nimina supermoć visokog skoka ne samo da je zapanjujuća, nego iziskuje i posebno upozorenje. Svaki put kada odu u šetnju, Tea mora upozoriti na zaraznu igru loptice ili štapa jer jednom kada Nimi bacite nešto od toga, neće vas pustiti još dugo, dugo. Nima ostaje vjerna svojoj vlasnici na svakom koraku jer ju psi jedino mogu zainteresirati igrom lovice. Svoje slobodno vrijeme doma, Teini peseki uglavnom provedu spavajući, a osim što su sve igračke samo njene, Nima ima i svoju najdražu. Velika plišana hobotnica na Teinu sreću više ne proizvodi zvukove pišteći, ali se zato svako jutro probudi pored nje.

 

TEA_7020-3

TEA_7053

TEA_7013-2

 

Nima nema nikakvih problema niti s mačkama, niti sa svojim papagajem. Tao je kao pravi kavalir prepoznao Niminu nadmoć i propustio joj kućnu dominaciju, što ipak, kao i u skoro svakoj obitelji, doprinosi harmoničnom odnosu. Dok je žena u pravu, sve je u savršenom redu.

 

TEA_7137-5

TEA_7118-6

Napisala: Karolina Z.
Fotografije: Tea Dalić

Please follow and like us:
0
Previous
Pixie

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+
http://dogsphotostory.com/2016/06/05/nima/">
dogc3

Oni koji nemaju psa mogu napokon otkriti kako to pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, a oni koji imaju, mogu se poistovjetiti sa svim radostima i
anegdotama tog prijateljstva.

postt
mreze

Vau vau!
Ako želite prvi saznati i pročitati fotopriču o novom peseku, preplatite se na naš newsletter.

* obavezno polje
suradnici2